2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Akárki üdvössége

2013. október 22., 22:26 [fehervar.net] Fotó: Prospero Színkör

Az üdvösségért az ember végső kétségbeesésében bármire hajlandó, még egy kis bérhaldoklásra is: Árpi némi ellenszolgáltatás fejében gyűjti az élők holtaknak szóló üzeneteit, mivel feleségének köszönhetően halálos betegnek tudja magát.

Árpi, a kisember, a terézvárosi Akárki története a szappanopera, a horror és az abszurd komédia furcsa keveréke. Garaczi László Jederman című darabját a Prospero Színkör Micskó Zoltán rendezésében mutatja be, Roboz Csaba Roland, Mészáros Anett, Krizsák István és Kós Mátyás főszereplésével a hétvégén zajló II. Paál István Fesztiválon, október 27-én, vasárnap 14.30-kor A Szabadművelődés Házában. Az országos amatőr színjátszó találkozóra a belépés ingyenes.


A szerző

Garaczi László kortárs író, költő, drámaíró, műfordító, dramaturg 1956. július 17-én született Budapesten. A Ho Shi Minh Tanárképző Főiskolán magyar-történelem szakos diplomát, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen filozófia szakos diplomát szerzett. 1982-től szabadfoglalkozású író. 1985-ös Plasztik című rövidpróza-kötete után két verskötettel, majd novella, dráma, regény, és vegyes műfajú könyvekkel jelentkezett. Regénysorozatát, az Egy lemúr vallomásait más kötetével egyetemben németre és angolra is lefordították.

Garaczi nem csupán saját generációjának, de a mai huszonéveseknek is "trendi". Műveit olvassák, nézik: nagy érdeklődés kíséri könyveit, bemutatóit, mert nagyon pontosan és mélyen tudja megfogalmazni mai életformánk jellegzetességeit. Ironikus írói alkatának megfelelően a humor, a nevettetés eszközével ábrázolja korunkat. Művei általában fiktív térben és időben játszódnak, figurái viszont nagyon is ismerősek - aszfaltközeli, a társadalom perifériájára szorult egyének.

(Dobák Lívia)