2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Tatabányát is meghódította

2012. október 14., 11:09 [fehervar.net] L. M., fotó: L. M. és Vörösmarty Színház

Virágcsokrok, köszönőlevél, gratulációk halmaza, a hónap arcának választás - A testőr tatabányai premierje után lubickolhatott a sikerben Bakonyi Csilla.


A testőr női főszerepét az előző évadban
Fehérváron is eljátszotta

A népszerű művésznőt, Székesfehérvár arcát beugrásra, A testőr című vígjáték női főszerepére kérte fel a tatabányai Jászai Mari Színház.

- Többen azt mondták, hogy megmentettem a darabot, pedig itt azért nem a szó klasszikus értelmében vett "bravúros" beugrásról volt szó, hiszen volt elegendő idő a próbákra - meséli nevetve a színésznő. - Jólesett ez a kedvesség, és kicsit kezdtem visszanyerni a hitemet... Molnár Ferenc vígjátékát az évad első felében Tatabányán, aztán pedig Győrben játsszuk; Fehérváron ebben az évadban egyelőre egy kamaradarabra, Patrick Marber Közelebb című drámájára van szerződésem. Ennek november végén lesz a bemutatója a Stúdiószínpadon, ezen kívül a nyáron bemutatott Család ellen nincs orvosság című bohózatban játszom.

Bakonyi Csilla már kilenc évadot töltött a Vörösmarty Színházban, évadonként négy-öt szerepet játszott el, és azon kevés színművészek egyike, akik Fehérváron élnek: ideköti családja, munkája, és nem mellesleg ő a város arca is. Párja is színész, kisfiuk, Dani most kezdte az első osztályt, így adódik a kérdés, miként tudják összeegyeztetni az iskolát a színházi elfoglaltságaikkal, a napközbeni próbákkal és az esti előadásokkal.


A Család ellen nincs orvosság című
bohózatban a főnővért alakítja

- Eddig egész jól ment, de a család segítsége elengedhetetlen hozzá: minden este megtervezzük a másnapi beosztást. Amikor az elmúlt hetekben reggelente Tatabányára jártam próbálni, az kicsit megnehezítette a dolgot, de inkább minden éjjel hazajöttem, hogy legalább én vihessem iskolába és óvodába a gyerekeket, ha már egész nap nem lehettem velük... Az osztályban egyedül Dani nem napközis, de úgy gondoltuk, hogy amíg megoldható, hogy az utolsó óra után érte menjünk, megtesszük, és ő ezt nagyon szereti. A házi feladatokat itthon csinálja meg, aztán várja haza Lilit az oviból, és játszhatnak estig, mert a nap végére már nagyon hiányoznak egymásnak.