2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Levele érkezett

2011. december 07., 23:11 [fehervar.net] L. M., fotó: Rick Zsófi


A sűrű levélváltásokból
szerelem szövődik

Születhet-e szerelem egy rossz címre küldött e-mailből?

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább?

Daniel Glattauer osztrák író sikerkönyve, a Gyógyír északi szélre egy éven át vezette a német nyelvterület sikerlistáit, és több mint harminc nyelvre fordították le - Magyarországon 2010-ben jelent meg. A szerző a több évszázados levélregény műfaját adaptálta a XXI. századra: a lúdtollal írott, szalaggal átkötött, illatos levelek helyett a virtuális térben létező e-mailekből bontakozik ki egy szerelem története.

A regényből született, azonos című kétszemélyes darabot idén nyáron mutatták be Göttinger Pál rendezésében, Fullajtár Andrea és Őze Áron főszereplésével, és azóta is óriási sikerrel játsszák Budapesten, a Belvárosi Színházban - december 28-án, szerdán pedig Fehérváron is látható, a Művészetek Házában.

 

Gyógyír északi szélre