2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Színészek segédkeztek a gyűjtésben

2012. július 05., 18:18 [fehervar.nez] H. Cs.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében, a Vörösmarty Színház művészeinek bevonásával adománygyűjtési akció zajlott az Alba Plazában, ahol kétszáz rászoruló családnak élel­m­iszer­cso­ma­gokat is átadtak.


A művészek örömmel vettek részt az
alapítvány akciójában

A Gyermekétkeztetési Alapítvány negyedik éve szervezi meg az "Adj, hogy ehessenek!" elnevezésű figyelemfelkeltő és ado­mány­gyűj­té­si akcióját. Idén az alapítvány elsőként Székesfehérvárra látogatott, és július 5-én az Alba Plazában szervezett akciót. Az esemény résztvevői, a Vörösmarty Színház művészei (A dzsungel könyve színészei és táncosai, valamint Quintus Konrád megbízott igazgató) személyesen hívták fel a lakosság figyelmét az adománygyűjtés fontosságára.

Az Alba Plaza központi részén A dzsungel könyve fiatal művészei buzdították adományozásra a járókelőket, és ők adtak útbaigazítást azoknak is, akik az élelmiszerosztás helyszínét keresték. A rendezvény kezdetén még nagyon kevés pénz volt az átlátszó gömbben, a tudósítónk által bedobott papírpénz volt a legnagyobb címletű adomány - remélhetőleg az akció végére azért komolyabb összeg gyűlt össze.

A METRO áruházak által összeállított élelmiszercsomagok osztásában is a színház művészei segédkeztek az alapítvány munkatársainak: Keller János, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Horváth Gyula Antal, Gerner Csaba, Tűzkő Sándor, Rovó Tamás, Quintus Konrád és a többiek lelkesen adták át a csomagokat kétszáz rászoruló kisgyermekes családnak.