2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Jubileumi versenyre készülnek

2012. május 25., 20:41 [fehervar.net] G. I.

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyt. A jubileumi verseny döntőjére meglepetéseket is tartogatnak a szervezők.


A tavalyi versenyzők idei fürdőruhákban

- A mostani, tizedik alkalom három dolgot bizonyít - mondta el Óber László védjegytulajdonos, a verseny fő szervezője a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón. - Elsősorban azt, hogy évről évre szép számban vannak indulók, akik lehetőséget látnak ebben a versenyben, és úgy gondolják, hogy ha itt megmérettetik magukat, akár más versenyeken is jó eredményeket érhetnek el. A másik dolog, hogy minden esztendőben vannak olyanok, akik fontosnak tartják ezt a rendezvényt, és támogatásukkal elősegítik a megvalósítását. A harmadik dolog, hogy immár tíz éve van egy olyan remek szervezői csapat, amelyik tavasszal nekilát, és augusztus végéig profin lebonyolítja a versenyt. Ebben az évben két újdonság lesz a résztvevők számára: a háromhetes felkészítő szakaszban új, külsős programokkal bővítjük a szokásos programokat, magát a döntőt pedig olyan show- és látványelemekkel, sztárfellépővel tesszük szebbé és jobbá, ami méltó a tizedik, ünnepi alkalomhoz.


Óber László az eddigi versenyekre
is visszatekintett

Óber László néhány érdekes adatot is megosztott a sajtótájékoztató résztvevőivel: az eddigi versenyekre közel nyolcszázan jeletkeztek, és 145-en kerültek színpadra. Közülük tizenketten jutottak országos és nemzetközi versenyek döntőibe, ketten pedig, Kerkuska Lilla és Molnár Fruzsina komoly nemzetközi klarriert futottak be; Pekingtől New Yorkig, Milánótól Londonig minden nagy kifutón ott vannak. A sajtótájékoztatón részt vett Dobos Petra, a cím tavalyi nyertese: a Fehérvár Szépe cím számára is olyan kiindulási alapot jelentett, amire építve több modellmunkát is sikerült elnyernie.

Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője elárulta, hogy a döntőre meghívják az összes eddigi díjazottat, így gyönyörű hölgykoszorú alakul ki a Vörösmarty Színház színpadán, és arról is beszélt, hogy az előítéletekkel ellentétben eme szépségverseny döntősei nem csak szépségükkel hódítottak, hanem teljes személyiséget mutattak be, ráadásul plusz önbizalmat is szereztek a versenyek során.


Elekes András szerint a fehérvári verseny
leszámol a sztereotípiákkal

A versenyre június 17-ig jelentkezhetnek azok a 16. életévüket betöltött hölgyek, akik szeretnék megmérettetni magukat, és esetleg modellnek készülnek. A jelentkezőktöl önéletrajzot, egész alakos fotót, valamint portrét várnak; a jelentkezéseket a Hotel Novotel recepcióján felállított gyűjtőládába kell elhelyezni, vagy "Fehérvár Szépe" megjelöléssel postán eljuttatni a szálloda címére (Székesfehérvár, Ady Endre utca 19-21.). Az elődöntőt június végén tartják a Novotelben, a továbbjutók augusztusban háromhetes felkészítő táborban, csapatépítő tréningen, fotózásokon, exkluzív külső helyszíneken megvalósuló programokon vesznek részt. Ezen felül elsajátítják a színpadi mozgást, tánckoreográfiákat, valamint frizura-, smink- és ruhapróbákon vesznek részt. A döntőt augusztus 25-én rendezik a Vörösmarty Színházban.

A sajtótájékoztatót követően a Kyra Jane idei fürdőruháit mutatták be a verseny tavalyi döntősei.