2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Tizennyolcan versenyeznek a koronáért

2012. június 26., 23:53 [fehervar.net] G. I.

Elindult a jubileumi, tizedik Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségverseny: az elődöntőt június 26-án rendezték meg a Hotel Novotelben. A zsűri úgy döntött, tizennyolcan versenyezhetnek tovább a kitüntető címért.

A versenyre idén több mint hetvenen jelentkeztek, a zsűri elé ötvenen álltak. A zsűri szigorú volt: a versenyzők bikinis felvonulása után már csak 29 lány küzdhetett tovább. A döntnökök - Dobos Petra és Szabó Anna, korábbi királynők; Lepcsényiné Mályi Tímea a Novotel képviseletében, Fülöp István a Pannon Lapok színeiben, Elekes András, a Hírlap főszerkesztője és Óber László főszervező - nem csak a lányok szépségére, hanem intelligenciájára, jövőbeni terveikre is kíváncsiak voltak.

A meghallgatások során minden évben van "vezértéma", ami a legtöbb hölgyet foglalkoztatja - egyik évben a legtöbben hol jogászok akarnak lenni, hol a szépségiparba készülnek. Most érdekes módon az állatbarátság került előtérbe: sokan beszéltek házi kedvencükről, kutyákról, macskákról és úgy általában a környezet- és természetvédelemről. Sokan már dolgozó nők, és egyszerűen csak megmérettetni szeretnék magukat, többen beszélnek két-három nyelvet, a diáklányok között akadt, aki katonának készül, mások pedig jogásznak.

A zsűri döntése nyomán tizennyolcan jutottak tovább az első fordulóból: Vörös Sára, Rétfalvi Klaudia, Balogh Ágnes, Barna Renáta, Tóth Edina, Tóth Ágnes, Simon Vivien, Brajnovits Enikő, Burján Dorina, Pávay Nóra, Sándor Vivien, Rubina Kata, Krima Dorina, Viniczai Tímea, Csohány Katalin, Görög Erika, Horváth Brigitta és Érckövi Réka. A lányok augusztusban felkészítő táborban, csapatépítő tréningen, fotózásokon vesznek részt, ezen felül elsajátítják a színpadi mozgást, tánckoreográfiákat, valamint frizura-, smink- és ruhapróbákon vesznek részt. A döntőt augusztus 25-én rendezik a Vörösmarty Színházban.