2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Adventi folkshow

2011. december 10., 22:52 [fehervar.net] L. M.

Vastapssal zárult a FolkManuShowk látványos produkciója a Városház téren: advent harmadik szombatján a fiatal néptáncosok szórakoztatták a "vásári közönséget" a város karácsonyfája mellett álló színpadon.

A formációt 2010-ben hívták létre a csoport tagjai, akik "főállásban" jelenleg még gimnazisták, de mindannyian kisgyerekkoruk óta táncolnak az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Kodolányi János Főiskola néptánc csoportjaiban, s nagyon büszkék rá, hogy már több mint egy évtizedes néptáncos múlt van a hátuk mögött.

A csapat lelkesedését jellemzi, hogy koreográfiáikat saját maguk állítják össze, nyaranta pedig saját szervezésű "edzőtáborban" tökéletesítik tudásukat. Műsorukban az autentikus néptánc elemei keverednek a showtánccal, a sokszor akrobatikus ügyességet igénylő legényesek a modern megoldásokkal.

Az elmúlt időszakban számos fellépésük volt és részt vettek különböző versenyeken, megmérettetéseken is: 2010-ben a Sztárpalánta Tehetségkutatón ezüst, a Helikon Ünnepségek bronz minősítést szereztek, az idei Fejér Megyei Diáknapokon arany minősítéssel és a néptánc kategória díjával ismerték el produkciójukat, az Alkotó Tehetségek Színpadán pedig különdíjban részesültek.

A csoport tagjai: Östör Ákos, Kovács Márk, Sáfrán Balázs, Sipos Dániel és Szabó Zsombor.
Kapcsolódó anyagok: