2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Száz hangból választanak

2011. október 05., 18:04 [fehervar.net] L. M.

Közel száz fiatal jelentkezett a Fehérvár Hangja zenei tehetségkutató vetélkedőre. A versenyzők háromnegyede lány, a legtöbben a 17 éves korosztályt képviselik, a jelentkezők fele Fehérváron él vagy tanul.

A tehetségkutató az egész megyében megmozgatta a fiatalokat, Dunaújvárostól Móron és Székesfehérváron át Kálozig - mondta el a verseny szerdai sajtótájékoztatóján a szervező Fehérvár Médiacentrum szakmai igazgatója, Nyers Krisztina. Az is kiderült, hogy a jelentkezők többsége rendelkezik valamilyen zenei előképzettséggel, sőt, néhányuknak saját zenekara is van, így nem kezdőként állnak mikrofon elé az október végi előválogatón, ahonnan a 24 legígéretesebb tehetség jut tovább a novemberi elődöntőbe. Utóbbira már közönséget is várnak az Alba Plazába, a decemberi 9-i döntőt pedig élőben közvetíti a Fehérvár Televízió.

Pély Barna, a zsűri elnöke főként a versenyzők számára szolgált tanácsokkal: legalább három dallal célszerű készülni, olyanokkal, amelyeket alaposan begyakoroltak, és amelyekkel a legjobban meg tudják mutatni képességeiket.

A verseny legjobbjaira számos nyeremény vár, többek között profi stúdiófelvétel, kétszemélyes párizsi út, nyaralás és vitorlázás Siófokon, pihenés győri és szegedi szállodákba, 120 ezer forint értékű kozmetikai kezelés és különböző ajándékcsomagok – valamint a város különdíja, amit Cser-Palkovics András polgármester, a verseny fővédnöke ad át. Mivel a szponzorok köre folyamatosan bővül, a nyereményválaszték is egyre gazdagabb lesz. Bár a Fehérvár Hangja győztesét négytagú zsűri - Pély Barna, Kelemen Angelika, Vörös Tamás és Quintus Konrád - választja ki a 12 döntős közül, a közönség is szavazhat a kedvencére, aki közönségdíjban részesül. Marton Zoltán, a Karma Kreatív Stúdió ügyvezetője azt is elárulta, hogy a verseny honlapján hamarosan online játékokat hirdetnek, tárgynyereményekkel.

Kapcsolódó anyagok: