2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Közönség előtt alkottak

2012. június 05., 23:44 [fehervar.net] G. I.

Zenélő-festő udvar várta az érdeklődőket Fehérváron, az Oskola utca 10. hangulatos belső kertjében, ahol hét település tizenhét festője közönség előtt vitte vászonra gondolatait, versekkel és zenével fűszerezve..


Máry Gabriella

A Fehérvári Polgárok Egyesülete, az SMV 2000 Festőtanoda és a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör szervezésében tizenhét festő gyűlt össze hét településről, Abáról, Budajenőről, Budapestről, Dömösről, Veszprémből, Székesfehérvárról és Sárkeresztesről: Albert Andrea, Balogh Attila, Bárány Fruzsina, Csorna Dániel, Dr. Wollein Mária, Gy. Simon Margit, Kéri Mária, Márfy Gabriella, Matúz Péter, N. László Gizella, Pocsai Julianna, Hubert Tibor, Sas Bálint, S. Kacsó Róza, Simon M. Veronika, Szimonidesz Hajni és Varsányi Edit fényképek, mintaképek, beállított csendéletek nélkül hozták létre festményeiket. A témák között volt tájkép, csendélet, meditatív gondolat - különösen érdekes volt az a téli tanyavilág, amit alkotója telefonkártyával festett.

A délutáni programban a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend is bemutatkozott. A Szent Erzsébet Kommenda parancsnokaként Simon M. Veronika mutatta be a lovagrendet és a megjelent lovagokat. A zenei blokkban fellépett az Avanti zenei formáció és Semes Bogya Eszter népdalénekes. A délután folyamán közel száz érdeklődő tekintette meg a "Zenélő-festő udvar" munkáját.