2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Megnyílt a Fehérvár Szalon

2012. október 18., 22:52 [fehervar.net] G. I.

Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg a fehérvári alkotók hagyományos seregszemléje. A Fehérvár Szalon című képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításon 63 pályázó 102 munkája látható a Volkbank Galériában.

A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény immáron 12. alkalommal szervezte meg a tárlatot, amelyen - minden páros évben - amatőr és professzionális művészek egyaránt bemutathatják az elmúlt két évben készített alkotásaikat. Idén 64 alkotó 151 műve került a háromtagú zsűri (Barabás Márton, ifj. Meszlényi János és Várnai Gyula) elé. A zsűri döntése nyomán 63 pályázó 102 alkotását mutatják be a november 15-ig látogatható kiállításon, amelyet Székesfehérvár városa, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Volksbank támogatott.

A gazdag tárlatot megmyitó Brájer Éva hangsúlyozta, hogy a Fehérvár Szalon fontos szerepet tölt be a város kulturális életében, és bemutatja a Fehérvár kortárs képzőművészetének gazdagságát. Az alpolgármester szerint a városnak az a feladata, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson az itt élő alkotóknak, és a Fehérvár Szalon az egyik legnagyobb ilyen alkalom.

A megnyitón a zsűri nevében Barabás Márton képzőművész értékelte a Szalonra nevezett műveket, majd átadták a Szalon díjait.

Díjazottak:
Székesfehérvár megyei Jogú Város díja: Szalai Dorottya
Fejér megye Önkormányzatának díja: Pintér Balázs
Videoton Dolgozókért Alapítvány díja: Szegedi Csaba
Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány díja: Péter Ágnes
Alpha Holding Kft. díja: Ujházi Péter
Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. díja: Szolnoki Szabolcs
Kirst Optika díja: Revák István


Kapcsolódó anyagok: