2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Évadnyitó, nyílt nappal

2011. szeptember 24., 23:59 [fehervar.net] L. M.

Nyílt napot és évadnyitó mulatságot tartott ma a Vörösmarty Színház: kulisszajárásra várták azokat, akik szerettek volna bepillantani a kulisszák mögé, délután pedig az évad bemutatóiból villantottak fel részleteket.


Csizmadia Gergő, a majomkirály

Utóbbi célból idén is ugyanolyan bután, a Fő utcán hömpölygő tömeg útjában állították fel a színpadot, ahogy tavaly is tették: sokkal többen lehettek volna részesei az évadnyitó mulatságnak, ha például a Magyar Király Szálló parkolójában helyezték volna el, sőt, akkor talán több ülőhelyet is ki lehetett volna alakítani. Merthogy a színház valahol az eleganciáról, a minőségről és a kényelemről szól, nem pedig a folyamatos lökdösődésről, egymás taposásáról...

A színpadi programok sorát a roppant népszerű Shortstory nyitotta, akik ezúttal a szokásosnál kicsit "shortabbak" voltak, hiszen a közönség a szűkített zenekart, Tajti Zoltán (ének) és Skolák Péter (gitár) duóját hallhatta. A remek zenék megalapozták a délután hangulatát, amely a továbbiakban is főként a zenés produkciók jegyében telt (Óz, a nagy varázsló, Csárdáskirálynő, Bor, mámor, szerelem). Néhány prózai mű (Finito, Rómeó és Júlia) részlete is terítékre került, bár a Finito részlete nem biztos, hogy kellett volna: miközben a nézők között rengeteg gyerek volt, Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor szájából csak úgy röpködtek a versbe szedett, szexuális aktusra felszólító b+-ek.

A játékos kedvűek színházjegyeket és ajándékjegyeket nyerhettek az évad bemutatóira, ahogy azok a bátrak is, akik vállalkoztak egy kis tánctanulásra a teátrum két táncművészétől, Rovó Tamástól és Bartha Lászlótól. A mulatság karaoke-partyval ért véget.