2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Megtévesztés mesterfokon

2012. október 23., 16:28 [fehervar.net] L. M., fotó: Pódium Színház

Sóvári Péterért, a népszerű színészért rajonganak az emberek, a nők a kegyeit keresik. Egyedül Pintér Ibolyán, a szépséges művésznőn nem fog vonzereje. Sóvárit elönti a féltékenység, amikor más is szemet vet Ibolyára.

A gaz csábító nem más, mint egy valódi, ám nincstelen gróf, Borsai Ubul, aki pusztán szórakozásból szándékozik neghódítani a hölgyet, valójában pedig egy gazdag spanyol özvegy, Dulcinea vagyonára fáj a foga - a grófot az anyagi csődtől csak az özveggyel kötendő házasság mentené meg. Sóvári a színészi képességeit latba vetve vesz elégtételt a sérelemért: női ruhát öltve Dulcineának adja ki magát, hogy megleckéztesse vetélytársát. Minden remekül megy egészen addig, amíg meg nem érkezik az igazi spanyol özvegy...

Színház, belvárosi hotel, nők, férfiak, szerelmek, csalások, hódítások, megtévesztések és persze kibékülések. Sírás és nevetés. Ének és tánc. Vérbő frivol komédia a századelő Budapestjéről. Stílus, tartás, illem és kellem. Egy letűnt világ, amit oly sokan visszasírunk. Egy békebeli este. Egy szoknya, egy nadrág.

Barabás Pál filmforgatókönyvéből Frenkó Zsolt írta azt a színpadi változatot, amelyet a Pódium Színház előadásában   láthat a közönség november 16-án, pénteken 19 órakor a Köfém Művelődési Házban, Bródy Norbert rendezésében, Várfi Sándor és Tunyogi Bernadett főszereplésével.