2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Műtárgyak művészotthonokból

2015. január 20., 15:25 [fehervar.net] Fotó: G. I., szöveg: Pelikán Galéria

Kíváncsi arra, milyen tárgyakkal, mely művészek alkotásaival veszi körül magát egy alkotó ember? Akkor  érdemes megnézni a Pelikán Galéria legújabb kiállítását, amely február 27-ig látogatható.

Gyűjteményeink - egyedi művek - műtárgyak a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak tulajdonában címmel nyílt kiállítás a Pelikán Galériában, a tárlatot Szegedi Csaba kolorista, a Székesfehérvári Művészek Társasága vezetőségi tagja ajánlotta a szép számú közönség figyelmébe.


A különleges tárlatot Szegedi Csaba nyitotta meg


Ismer Ön művészlakást, szeretett volna valaha betekinteni, bekukucskálni egy-egy alkotó ember otthonába? Kíváncsi arra, milyen tárgyakkal, mely művészek alkotásaival veszi körül magát egy alkotó ember? Ezt a tárlatot azért is rendezték meg, hogy ezt a sokunkban élő kíváncsiságot egy kicsit kielégítsék - a Székesfehérvári Művészek Társasága 2015. évi első kiállítása a társaság tagjainak gyűjteményeiből válogat.

A kiállításban találgathatunk és kérdezhetünk is: személyesen ismerte a gyűjtő az alkotót? Barátja? Mestere? Tanítványa? Netán csak egy nemzetközi művésztelepen találkoztak és dolgoztak egymás mellett? Vette a tulajdonos a művet? Galériában? Kiállításon? Netán cserélte, vagy ajándékba kapta? Önnek is lehetnének akár egyedi műalkotásai az otthonában, akár sok pénz híján is?

A kiállításban programokat is rendeznek: Vendégünk az írás címmel január 31-én, szombaton 15 órától ünnepli a Galériában a Székesfehérvári Művészek Társasága 1992. évi alakuló közgyűlésének évfordulóját; Gyűjtők cserevására címmel pedig február 22-én, vasárnap 15 órától műalkotások cseréjére teremtenek alkalmat alkotó és alkotó, alkotó és tulajdonos között.

A programok nyilvánosak, a belépés ingyenes.

Kiállító művészek és műtárgytulajdonosok »