2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Újra Velencén az EFOTT

2012. március 21., 19:25 [fehervar.net]

Quimby, Tankcsapda, Hősök, Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint John Dahlbäck. Jól ismert régi motorosok és világhírű újoncok érkeznek idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára Velencére.


A Tankcsapda a fesztivál
elmaradhatatlan fellépője

Újra Velencén az EFOTT: a szervezők 2005 után 2012-ben is az ország második legnagyobb tavát választották hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiváljának helyszínéül. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő rendezvényen ezúttal két nagyszínpadon is dübörögnek majd a koncertek, így mindenki megtalálhatja a kedvére való muzsikát: rock, rockabilly, drum and bass, hip-hop, reggae, disco, house és olyan zenei ínyencségek, mint a ska vagy a pub'n'roll - valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találna saját ízlésének megfelelő koncertet az idei EFOTT-on. A szervezők most is a legnagyobb magyar zenekarokat hozzák a fesztiválra, de külföldi meglepetés előadók is húrok közé csapnak a tóparton.

Az új gitárossal debütáló Tankcsapda, a harmadik x-be lépett Quimby, a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező Kiscsillag, a hazai hip-hop mozgalom élén álló Hősök, a 2012-ben új lemezzel előrukkoló HS7, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel, akiknek koncertjein mindig elszabadul a pokol az EFOTT-on - ők már biztosan ott lesznek Velencén, ígérik a szervezők. Ahogyan azt is, hogy továbbra is hallgatóbarát árakon szórakozhatunk a legnagyobb diákrendezvényen.

A mértékadó magyar előadók mellett külföldi vendégek is érkeznek július 3-8. között a Velencei-tó partjára. A teljes névsor egyelőre titok, az azonban egészen biztos, hogy a svéd fenegyerek, John Dahlbäck a lemezjátszók mögé áll, hogy alaposan felpörgesse a hangulatot. A jelenleg Londonban élő zenész óriási bulikat csap Európa- és Amerika-szerte egyaránt.


A Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara

Az EFOTT szervezői a zenei programok mellett mindig kitüntetett figyelmet fordítanak a sportra, azonban idén Velencének köszönhetően még több mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók: wakeboard, strandröplabda, szörf, zumba, kerékpározás, strandfoci, kosárlabda, úszás, túra- és sárkányhajózási lehetőségek szerepelnek a palettán. A szervezők meghirdették a "Tekerj az EFOTT-ra!" programot is - az akció célja, hogy minél többen jöjjenek kerékpárral a fesztiválra, s minél többen használják a helyszínen is a biciklit, mint közlekedési eszközt, és bebarangolják a gyönyörű Velence környékét. Ehhez külön kialakított kölcsönző és őrzött tároló is rendelkezésre áll majd.

A házigazda felsőoktatási intézmény a számos kulturális hagyománnyal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek Egyetemi Hallgatói Képviselete mindent megtesz azért, hogy felejthetetlenné tegyék hallgatótársaiknak a 2012-es fesztivált.

Kapcsolódó anyagok: