2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Adventi hangulatban Bakonyi Csillával

2011. december 18., 22:00 [fehervar.net] L. M., videó: G. I.

Az utolsó adventi vasárnap főként a gyerekprogramok jegyében telt Fehérváron, a Hősök terén ezúttal a Vörösmarty Színház képviseletében Bakonyi Csilla is a legkisebbeket várta.


A színházzal kapcsolatos kérdésekre
helyesen válaszolók belépőjegyeket nyertek,
és szaloncukrot is kaptak Kaszás Danitól

Akár a "Megtelt" táblát is kitehették volna vasárnap a nagyáruházak parkolóira és a fehérvári belvárosra - óriási tömeg hömpölygött mindenütt. De amíg a felnőtteket a karácsonyi bevásárlás foglalkoztatta, addig az adventi kulturális programok szervezői ezúttal a legkisebbeket várták a város különböző pontjain.

A Tóparti Gimnázium aulájában, a városi gyermekkarácsony keretében főként gyerekek adtak műsort gyerekeknek: a Tolnai Utcai Általános Iskola diákjainak ünnepváró műsorát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Szabadművelődés Háza gyermek­tánc­cso­port­já­nak bemutatója követte, majd a Kákics együttes és a Miamanó Színház lépett színpadra, közben pedig a kézműves játszóházakban karácsonyi díszek születtek, az épület előtt álló jégtömbből pedig stilizált angyalt faragott Horváth János és Perényi László.

A Városház téren ugyancsak a Miamanó játszott egy mesejátékot a gyerekeknek, majd a Kodály Zoltán Iskola diákjai, valamint az Alba Regia Vegyeskar adott műsort. A Hősök terén a Vörösmarty Színház szintén a legkisebbeket várta: Bakonyi Csilla, a teátrum színművésze, Székesfehérvár arca versekkel, mesével és játékokkal szórakoztatta a közönséget, a produkcióban kisfia, Kaszás Dani is közreműködött.Az utolsó dalba Kaszás Lili is beszállt