2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Komédiával zárják az évadot

2012. május 30., 19:51 [fehervar.net] L. M., fotó: Kiss László / Vörösmarty Színház

David Mortimer professzornak hirtelen 18 éves fia "születik", amit a tisztes családi életet élő orvos persze szeretne eltitkolni felesége elől, ám ez nem könnyen megy.


A régi szerető felbukkanása számtalan
bonyodalmat okoz

Mulatságos helyzetek sorát vonultatja fel a Vörösmarty Színház idei utolsó nagyszínházi produkciója, Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiája, Egyed Attila, Hirtling István, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi és Hernádi Szabolcs főszereplésével. Az önfeledt szórakozásra A miniszter félrelép és a Páratlan páros című komédiákat is jegyző szerző mellett a műfajt remekül érző rendező, Lendvai Zoltán neve is garanciát jelent: Fehérváron az elmúlt években ő állította színpadra például a Figaro házasságát, a Tisztelt házat, a Nyolc nőt vagy a Bál a Savoyban című operettet. A darab a következő évadban lesz műsoron, és bár a könnyű komédia kiált a nyári szabadtéri színpad után, most előbemutatóként csak két előadást láthatnak belőle a nézők június 2-án és 3-án.

- Szerintem nagyon ki vannak éhezve az emberek a nevetésre, a szórakozásra, ez pedig az a klasszikus vígjáték, amin a néző könnyesre neveti magát - mondja Váradi Eszter Sára. - A főhős, David Mortimer professzor fontos előadásra készül egy egyébként teljesen átlagosnak induló napon. Ez aztán két percen belül pokoli nappá változik, amikor betoppan az általam alakított egykori szeretője, akivel tizennyolc évvel ezelőtt szenvedélyes viszonyt folytatott, és magával hozza szerelmük gyümölcsét is: Leslie ugyanis szeretné végre megismerni az apját... A fordulatos, számtalan meglepetést tartogató történettel Ray Cooney egyszerűen csak szórakoztatni akarja az embereket, és ahogy a próbák finisében látom, ez sikerül is, hiszen mi magunk is dőlünk a nevetéstől.