2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Fehérvárra látogat Charley nénje

2011. október 12., 00:42 [fehervar.net]

Két oxfordi diák, Charley és Jack beleszeretnek a szép Spittigue lányokba, de szerelmük beteljesüléséhez rögös, ugyanakkor vidám jelenetekben bővelkedő út vezet.

A lányokat apjuk féltékenyen őrzi, a fiatalemberek pedig a kor szabályai szerint csak felügyelet mellett találkozhatnak választottjaikkal. A probléma megoldódni látszik: hamarosan megérkezik Charley nagynénje Brazíliából, aki gardedám lehet. A milliomos néni vonata azonban mégsem fut be, ezért az ifjak ráveszik barátjukat, Babberleyt, játssza el ő Donna Lucia szerepét. Csakhogy az idős hölgy – és legendás vagyona – iránt többen is heves érdeklődést mutatnak, így a szerelmi szálak alaposan összekuszálódnak, ám a sok-sok poén, a látványos táncok, a fülbemászó dallamok elhangzása során mindenki megtalálja a maga párját.

A világ egyik legismertebb vígjátéka, Brandon Thomas Charley nénje című bohózata 1892-ben kezdte meg világhódító útját: a darab történetében akadt olyan év, amikor egyszerre 48 színház tűzte műsorra 22 nyelven. A vidám történetnek számtalan rádiós és televíziós feldolgozása készült, a Broadway-változat pedig több film alapanyagául is szolgált. Hazánkban akkor vált igazán népszerűvé, amikor Aldobolyi Nagy György zenéjével és Szenes Iván dalszövegeivel az operett és a musical határán mozgó zenés vígjáték született belőle. A népszerű darabot most a Pódium Színház hozza el Székesfehérvárra: a Köfém Művelődési Házban november 11-én, pénteken 19 órától látható, Rák Kati, Kautzky Armand és Arany Tamás főszereplésével, Háda János rendezésében. Az előadás után a szervezők a Meteor együttes zenés kávéházába invitálják a közönséget.


Charley nénje