2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Lányokkal erősített a Compact Disco

2013. december 09., 19:20 [Boom Produkció]

Női dobossal és gitárossal lép színpadra a Compact Disco december 13-án, pénteken 21 órától a Petőfi Kultúrtérben. Az est vendége a Cloud 9+ lesz.

Nem mondható megszokottnak, hogy egy férfiakból álló zenekar női zenészekkel erősítsen a koncertműsorukra. A Compact Disco koncertjein az elektronikus megszólalást gitárral és élő dobbal fűszerezték: Török Emese tavasszal csatlakozott a zenekarhoz és dobolásával elismerő kritikát kapott szakmai berkekben. Ezt kihasználva döntött úgy a csapat, hogy a gitáros szerepre is egy női muzsikust keresnek és találták meg Lahucsky Krisztinát. Pál Gábor szerint ez sokkal könnyebben ment, mint várták.

– Kriszta az első pillanattól kezdve nagyon lelkesen vetette bele magát a közös zenélésbe. Szorgalmasan készül, tanulja a dalokat, kérdez, igyekszik. Emesével amúgy ők már zenéltek is közösen, sőt most is együtt játszanak a Krétakör Színház Korrupció című darabjában, úgyhogy könnyen ment neki a beilleszkedés – mesélte Gábor.

– A zenekar az alakulása óta három tagból áll, aztán később csatlakozott hozzánk Attila, akivel idővel elváltak útjaink. Akkor eldöntöttük, hogy megmaradunk a kezdeti felállásnál, és vendégzenészeket hívunk meg a koncertekre. Amikor a dobos meghallgatáson voltunk, nem volt célunk, hogy lányt keresünk, egyszerűen Emese ledobolta férfi társait :) Ha már így alakult, hogy a dobosunk egy lány, akkor a gitáros posztra már kifejezetten lányt kerestünk. Lenny Kravitz, Prince és Michael Jackson után – akik nagy kedvenceink –, most már nekünk is gitáros lányunk van! – fejtette ki Lotfi Begi.

Az eddigi koncerteken Szakos Krisztián pengetett, akihez a jövőben is szoros munkakapcsolat fűzi a bandát, hiszen ő a lemezeik producere. Krisztián többek között Ákossal is dolgozik, így sajnos a fiúk nem tudtak minden fellépést összeegyeztetni, ezért volt indokolt egy gitáros casting.

Az új lemez és turné frissebb dizájnt is követelt. A csapat Maár Róbertet kérte fel, hogy valósítsa meg a fellépésekre a közösen megálmodott ruhákat. Robi kollekciója eleve extravagáns formákat hordoz, amit a zenekar is szeretett volna viszontlátni magán.

– Robival egy divatbemutató kapcsán ismerkedtem meg: én állítottam össze neki a zenei aláfestést és akkor készített nekem egy felsőt, ami az első pillanatban a kedvencem lett. Innentől kezdve már nem volt kérdés számomra, hogy a zenekar számára is ő készíti a ruhákat - árulta el Begi a részleteket.

A bandáról Éder Krisztián készített képeket, aki New York-i és európai fotós munkái között szorított időt, hogy az általa képviselt látásmódban prezentálja a Compact Disco 2014-es stylingját.

– Kifejezetten jó volt Krisztiánnal dolgozni, hiszen profi fotós és maximális odaadással csinálja az egészet. Előfordult, hogy mi voltunk magunkhoz híven kissé komolytalanok és ő fegyelmezett minket - emlékezett Pál Gábor nevetve.

Az új lemez november 15-én jelent meg The Storm címmel, melyről Walkó Csaba lelkesen mesélt:

– Az A38-as lemezbemutató után bemutatjuk az új album dalait az ország minden jó klubjában. Az új felállás mellett igyekszünk egy másfajta programmal és az eddigi műsorainktól eltérő hangulatú koncerttel előállni.