2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Koncertek, mese és kiállítás

2011. augusztus 23., 21:40 [fehervar.net] L. M.

Tóth István emlékének szentelik az idei, sorrendben XI. Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban.


Varga Gábor Farkas
egyik művésztelepi munkája

Öt éve hunyt el a városszerte csak Tóth Pistaként ismert legendás népművelő, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori igazgatója, ezért a hagyományos öreghegyi művészeti napokat az ő tiszteletére rendezik meg augusztus 26-án és 27-én.

A program, mint mindig, most is egy nemzetközi kiállítás megnyitójával kezdődik: a finn Kaisa Nurminen és a fehérvári színeket képviselő Varga Gábor Farkas a tavalyi Agárdi Művésztelep vendégei voltak. A két, meglehetősen eltérő stílusban  alkotó művész közös tárlatát, amely szeptember 20-ig látogatható, Pinke Miklós képzőművész nyitja meg 26-án, pénteken 18 órakor. A tárlatnyitót két koncert követi, jó idő esetén a ház kertjében: hétkor a Leonardo Jam, nyolckor pedig az Egy Kiss Erzsi Zene csap a húrok közé, a belépés mindkét koncertre ingyenes.

Másnap délután főként gyerekeket várnak a ház kertjébe: négy órától Szalóki Ági ad koncertet, fél hattól a Mazsola és Tádé című zenés mesejátékot adja elő a Fabula Bábszínház - az előadások előtt és után kreatív foglalkozásokat is tartanak. Este már a felnőtteké a terep: a Tóth Viktor Tercett dzsesszkoncertjén a komponált zene és a szabad zene határán lebegő muzsika csendül fel.

Kapcsolódó anyagok: