2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Operettszerzők száműzetésben

2012. április 20., 21:20 [fehervar.net] L. M.

Valódi fogadóban, a móri Öreg Présben látható a fehérvári színészek békebeli fogadóra megálmodott operettgálája, a Bor, mámor, szerelem. Népszerű melódiák, remek színészek, cigányzenekar a kockás abrosszal terített asztalok között.


Rézi és Tóni szerelmesek,
de sokat civódnak is

Fennállásának húszéves jubileumát többnapos eseménysorozattal ünnepli az Öreg Préshez címzett fogadó, és ennek része az a Bor, mámor, szerelem című operettgála is, amely április 29-én, vasárnap 18 órától látható a fogadó udvarán.

A produkcióban, amelyet először két évvel ezelőtt mutattak be népszerű fehérvári színművészek, nem pusztán operettslágerek hangzanak el: Váradi Eszter Sára tollából vidám keretjáték született, ebbe ágyazódnak be a népszerű melódiák. A közönség asztalai között játszódó történet szereplői Buch Tibor, Füredi Nikolett, Gerner Csaba, Keller János, Tűzkő Sándor, Váradi Eszter Sára és Vörös Edit, a muzsikát pedig cigányzenekar szolgáltatja.

– Régi a kapcsolatunk az Öreg Préssel és a Hétkúti Wellness Hotellel: többször léptünk már fel mindkét helyen. Kerekes Krisztina szállodaigazgató régóta szerette volna meghívni ezt a produkciót is, hiszen ezt eleve egy fogadóra találtuk ki – meséli a meghívás előzményeiről Váradi Eszter Sára.

A dalok köré szőtt történet szerint a nem túl sikeres Slukk fivéreket, a zeneszerző Slukk Pistát és az operettlibrettókat író Slukk Tónit édesapjuk "száműzi" a dorozsmai fogadóba, hogy annak vezetésével bizonyítsák be, képesek valamit sikerre vinni, utána visszatérhetnek a színházi világba. Ám ők nem értenek ehhez, és úsznak az adósságban. Nehéz is a fogadóba vendéget csábítani úgy, hogy a főszakács-főpincér posztjára Miskát, a színházi büfést szerződtették, akinek főzőtudománya a rántottában merül ki...

Pista egy pesti kaszinóban próbál pénzt szerezni, de veszít – viszont megismerkedik Tangolitával, a gazdag spanyol földbirtokosnővel, és elhatározza, hogy összeboronálja öccsével. Csakhogy Tóni közben már feleségül vette Rézikét, a színház táncosnőjét, sőt, szerelmük gyümölcse is megszületett... A bonyodalmakat fokozza Kőváry Kázmér betoppanása, akiről a fiúk azt hiszik, hogy édesapjuknak kémkedik. Talán nem lőjük le a poént, ha eláruljuk, hogy az operettgála végére szinte minden szereplő párjára talál, és a közönség is elégedetten távozhat a békebeli fogadóból.