2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Negyedszer böndörödnek

2011. szeptember 20., 19:35 [fehervar.net] L. M.

Egész napos szüreti mulatságra invitálják a maroshegyieket és a város más részein élőket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti térre október 8-án, szombaton.

Felvonulás, madárijesztő tárlat, borlopó verseny, harcművészeti bemutató, néprajzi kiállítás és még sok más érdekes program szerepel a IV. Maroshegyi Böndörödő kínálatában, amiről Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője és Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója sajtótájékoztatón számolt be szerdán.

A hagyományosnak tekinthető mulatságot 2008 óta rendezik meg Fehérvár legnagyobb, közel 10 ezer fős városrészében - mondta Brájer Éva, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években sok család költözött a városrészbe, akik számára ez az esemény kitűnő lehetőség az ismerkedésre, közösségépítésre.

Adorján Viktor a színes programok sorából emelt ki néhányat, például a helyi óvodások műsorát, az Ikarus Néptáncegyüttes csoportjainak fellépését és a szüreti felvonulást, és felhívta a figyelmet olyan ínyencségekre is, mint a Vivat Bacchus énekegyüttes és a Vujicsics együttes koncertje. A mulatságban komoly vonalat képvisel a gasztronómia, hiszen a Böndörödő elmaradhatatlan része a főzőverseny, amelyre idén közel ötvenen neveztek be.

A hagyományos kirakodóvásár idén a Fejér Termékek kínálatával bővül, szokás szerint kitelepülnek a ház elé az intézményben működő kézműves műhelyek, a versengeni szerető családok pedig összemérhetik erejüket zsákban futásban, diótörésben, hordóemelésben, borlopózásban.

Maroshegyi Böndörödő