2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Bigibogi mesevilága

2012. október 20., 16:02 [fehervar.net] L. M.

Zuckerberg-galaxis címmel Nádi Boglárka grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. A főként vidám meseilluszrációkat, emellett plakátokat és kalligráfiákat felvonultató tárlat november 12-ig látogatható.


Varga Gábor Farkas és Nádi Boglárka

"Székesfehérváron születtem és az oviból egyből rajztagozatra mentem a Munkácsy Mihály Általános Iskolába, ahonnan egyenes volt az út a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakára, majd Sopronba, ahol jelenleg is tanulok az Alkalmazott Művészeti Intézetben" - mondja magáról a Bigibogi néven alkotó fiatal művész.

A tárlatot megnyitó Varga Gábor Farkas tervezőgrafikus Bigibogi sokoldalúságát emelte ki: az illusztrációban, a kalligráfiában és a tervezőgrafikában egyaránt otthonosan mozgó művész üvegfestményeit rendszeresen láthatjuk a MéhKasAula fényfestésein, egyik plakátjával pedig már másodévesen második helyezést ért el a szkopjei 3. Nemzetközi Diák Plakátversenyen, a világ minden tájáról érkezett 1610 pályamű közül. Színes világát, egyéni látásmódját, vidámságát az alkotómunka minden területére magával viszi.

A tárlat megnyitóján a Shorstory újabban leginkább duóként fellépő, éppen ezért Shorter Story névre keresztelt "változata" muzsikált: Skolák Péter és Tajti Zoltán a képek között sétálva játszott hangulatos aláfestő zenét a kiállításhoz.