2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Nemzetközi tárlat az Öreghegyen

2011. augusztus 27., 20:13 [fehervar.net] L. M.

Kaisa Nurminen és Varga Gábor Farkas alkotásaiból nyílt tárlat az Öreghegyi Közösségi Házban. A két művész a 21. Agárdi Művésztelep vendége volt, közös kiállításukat Pinke Miklós képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.


Kaisa Nurminen és Varga Gábor Farkas

Bevezetésként Pinke Miklós felidézte a város és az Alcoa-Köfém által közösen életre hívott művésztelep kezdeteit, és a jelenlévőket beavatta az alkotótelep mindennapjaiba, a munkák meg­szü­le­te­té­sének körülményeibe is.

A művésztelepre kezdettől fogva hívnak alkotókat Fehérvár testvérvárosaiból – ez tavaly sem volt másként: Kaisa Nurminen a finn testvérvárosból, Kemiből érkezett. Az Öreghegyen kiállított munkái tökéletességet, lezártságot sugallnak: drótból szőtt, tojásra emlékeztető kerekded formái visszaköszönnek képein is.

Varga Gábor Farkas a hazai színek egyik képviselője volt a művésztelepen. Most főként plakátokat állított ki: Pinke Miklós emlékeztetett rá, hogy ötletes plakátjaival már nem csak a hazai, hanem a nemzetközi plakátművészet élvonalába verekedte be magát – alkotásaival többek között Peruban, Lengyelországban, Mexikóban és Törökországban is szerepelt már kiállításon. A plakátok mellett hasonlóan ötletes interaktív alkotásokat is elhozott az Öreghegyre.

A nemzetközi tárlat szeptember 20-ig látogatható.