2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Megnyílt az Amator Artium tárlata

2011. szeptember 02., 20:07 [fehervar.net] L. M.

A kiállító alkotók jelenlétében Harka Ágnes festőművész nyitotta meg a a Művészetek Házában a XXI. Országos Amator Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér megyei kiállítását, amelyen 61 amatőr művész 74 munkája látható.


Hárman a díjazottak közül:
Vay Krisztina, Lukács Balázsné és Czeglédy Anikó

A háromévente megrendezett meg­mé­ret­te­tés­re 61 alkotó 194 pályaművel nevezett be. A műveket a múlt héten zsűrizték, a tárlat pedig ma délután nyílt meg. A zsűrizés fő szempontja az volt, hogy a művek mélyen átélt, természetes érzéseket tükrözzenek – hangsúlyozta Harka Ágnes festőművész, aki arról is beszélt, hogy idén főként festmények érkeztek az Amator Artiumra, alig akadt néhány iparművészeti alkotás.

A legjobb alkotásokat díjazták, a legkiválóbb alkotók műveit pedig beválogatták az Esszencia című országos bemutatóra. A festészeti díjat Vay Krisztina (Napraforgók, akril), az iparművészeti díjat Lukács Béláné (Vadkacsacsalád, foltvarrás), az Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus díját Horváthné Völgyi Rózsa (Munkanélküli, olajfestmény), az Art Stúdió díját Horváthné Elbert Mária (Falunk I-II., akril) kapta. Különdíjat nyert Balázs Gyula (Vitorlások, olajfestmény) és Czeglédy Anikó (Városháza, akvarell). Az országos Esszencia tárlatra javasolt alkotások: Balázs Gyula: Vitorlások - olajfestmény, Horváth Péter: Szieszta - akril, Lukács Balázsné: Vadkacsacsalád - foltvarrás, Rózsavölgyi Ágnes: Pipacsos mező - kárpitszövés és Vay Krisztina: Napraforgók - akril.


Jobbra:
Vay Krisztina: Napraforgók

Horváthné Völgyi Rózsa:
Munkanélküli

Balázs Gyula képei
(balra a díjazott Vitorlások)


Lukács Béláné: Vadkacsacsalád

Czeglédy Anikó képei
(alul a díjazott Városháza)

  


A jelenlévőket Máhr Zoltán
köszöntötte

A tárlatot Harka Ágnes
nyitotta meg

A megnyitó után adták át
a díjakat