2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Fehérváron járt A Hang

2013. szeptember 27., 22:06 [fehervar.net] Sipos Bernadett, fotó: S. B. és ExperiDance

A Fehérvár Médiacentrum vendége volt Vastag Tamás szeptember 26-án, ugyanis október végén a VOK Sportcsarnokba érkezik a Frank Sinatra: A Hang című előadás, ahol Tamás a világhírű énekes bőrébe bújik.


Vastag Tamás a rádió vendége volt

A fiatal Franket alakító színész a Vörösmarty Rádiónak elmondta, hogy a darab először a békéscsabai Jókai Színház koprodukciójában egy porondszínpadon volt látható, majd ezt követte a fővárosi premier Román Sándor Experidance tánckarának közreműködésével.

A siker garantált volt, hiszen Szomor György rendező és Román Sándor koreográfus közös munkája révén, Vastag Tamás főszereplésével energikus előadás született, mely nem nélkülözi a nosztalgiát, a humort és a hétköznapi emberi érzelmeket sem. A darabban olyan világhírű dallamok csendültek a fel, mint a New York, New York vagy a Strangers in the Night..."Ez a darab valóban egy életmű, táncban és hangban!" - mondta a főszereplő.

Tamás elmesélte azt is, hogy amikor Frank alakítására készült, teljesen elvonult a világtól és kizárólag a darabra és Sinatra életének tanulmányozására fordította idejét egy kis lakásban, ahol arra döbbent rá, nagyon sok hasonlóság van az amerikai énekes és a saját élete között... Úgy véli, hogy ez az életmű  bizonyítéka egy korszaknak, de leginkább "önmagunk elfogadására tanít".

Vastag Tamás kalapban és elegáns öltönyben, hűen idézi elénk az amerikai show business egykori királyát, akinek életét táncban és zenében hamarosan a fehérváriak megismerhetik.

"Sinatra túlélte Kennedyt, házasságait, válásait, még a halhatatlannak tűnő anyját is. Igen, Sinatra túlélte Dollyt, az apját, Elvist, a Beatlest, a beat korszakot és még ki tudja, hány korszakot. Sinatra túlélt mindent, még önmagát is. Lehet, hogy egyszer úgy fognak rá emlékezni, mint a Nagy Túlélőre, a színészre, az életművészre, a maffiózóra. De azt hiszem, leginkább úgy fognak rá emlékezni, az énekes.
Frank Sinatra, A HANG."