2021. szeptember 23., csütörtök
Tekla

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Művésztelep Agárdon

2011. szeptember 22., 22:32 [fehervar.net] L. M.


 

Az Alcoa-Köfém Művelődési Házban rendezett hagyományos villámtárlattal zárul a 22. Agárdi Nemzetközi Művésztelep: a szeptember 27-én, kedden 17 órakor nyíló tárlaton mindössze néhány órán át lehet megtekinteni azokat az alkotásokat, amelyeken szeptember 19. óta dolgoznak a művészek a Pákász Tanyán.

Székesfehérvár városa és az Alcoa-Köfém Művelődési Ház meghívásának idén hat külföldi és három hazai képzőművész tett eleget: Jan-Hendrick Pelz Schwä­bisch Gmünd­ből, Nir­mala Dholakia Chor­ley-ból, Anna Alm Kemiből, Lucilla Kos­sow­ska Opo­léből, Anna Kristina Alm Gyulafehérvárról érkezett a művésztelpre, a fehérvári színeket pedig Kocsis Judit, Verebics Katalin és Molnár Attila, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola egykori és mai diákjai képviselik.

A művésztelepről színvonalas katalógust jelentetnek meg a szervezők: a kiadványt idén is Revák István képzőművész készíti.

Az alkotómunka mellett a művészek kirándulásokon ismerkednek a tópart és a megyeszékhely látnivalóival, fogadják őket a fehérvári városházán, és részt vesznek a szombati Lecsófőző Vigasságokon is.