2021. szeptember 21., kedd
Máté, Mirella

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

A 30Y klubkoncertje a Fezenben

2012. október 22., 08:03 [PR Garden] L. M.

Idei klubturnéja végéhez közeledik a 30Y, a hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara: október 26-án, pénteken a FEZEN Klubban adja utolsó fehérvári klubkoncertjét. Beck Zoli és csapata november végén jelenteti meg egyedi hangzásvilágú Szentimentálé lemezét, és a következő időszakban azzal járja az országot.


Egy hónap múlva új lemezzel jelentkeznek

A pécsi rockzenekar a tőle megszokott stílusban már csak néhány alkalommal lép fel az új lemeze megjelenése előtt, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget. A banda november 26-án egyedi hangzásvilágú, négyrészes kiadvánnyal jelentkezik. A 30Y az elmúlt években egyszer-kétszer meglepte rajongóit egy-egy különleges Szentimentálé-esttel, amikor kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutatta. A fiúk végre csokorba szedték a Szentimentálé koncertprogram anyagát, amely újszerű módon jelenik meg. 

A Szentimentálé-anyag valójában négy részből áll. Az első adagban a Szentimentálé-repertoár 14 eddig lemezen meg nem jelent 30Y-dala szerepel, és ez az összeállítás fizikai formában, CD-n és dupla bakeliten is megjelenik (a bakelit formátumon +4 bónuszdal is szerepel), míg a többi tartalom egy számítógépes kód segítségével digitális formában, úgynevezett "vendégoldalakon" lesz elérhető az interneten. Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y-szerzemények "szentimentálésított" átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon öt feldolgozást hallhatunk a hetvenes-nyolcvanas évtizedből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból), míg a harmadik vendégoldal egy videógyűjtemény 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez. 

- A rajongók többféle módon juthatnak az albumhoz, és akár az album társproducereivé is válhatnak - mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere. - A 30Y létezése és ereje a közönségből fakad. Rajongóink szeretete és súlya nélkül a dalaink nem törték volna át a falakat. Ezt szeretnénk nekik megköszönni a magunk módján. A Szentimentálé árait úgy találtuk ki, hogy akár a középiskolások is megengedhessék maguknak a vásárlást a zsebpénzükből. Akik november 18-ig a www.30y.hu oldalon keresztül előrendelik a lemezt, az album társproducerei lesznek, a nevük pedig felkerül a lemezborítóra és az internetes felületeinkre is. Emellett a rajongók alkotásai is szerepelnek a borítón: a Városlepedő-akció keretében az előző albumunk turnéjának 30 koncerthelyszínén a nézők lepedőkre rajzolhattak, és ezekből az ábrákból válogattunk néhányat a Szentimentálé lemezborítójára.