Fehérváron családi ház eladó
2018. március 21., szerda
Benedek

Legfrissebb a fórumban

Aida musical

Pikk: Évvégi mindenjót kíván az IORO képviseletében is, Pikk :)   »  
(péntek, 16:55)

Filmek: mozi és tévé

Miklós: Nahát, a "mi" Orsink nyerte meg a Barátság mozi játékán a bérletet, gratulálok! :)   »  
(csütörtök, 21:10)

Színház és színjátszás

zoli4: No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna o...   »  
(szombat, 17:55)

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Freskók selyemből

2011. október 07., 23:37 [fehervar.net] L. M.

Liudmila Agafonova orosz textilművész munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében, a tárlat október 30-ig látogatható.

Liudmila Agafonova alkotásai a képző- és az iparművészet határán helyezkednek el, a faliképek motívumai pedig az orosz freskókra emlékeztetnek: egy interjúban el is mesélte, hogy néhány éve egy észak-oroszországi kolostorban találkozott egy híres ortodox freskófestő munkáival, amelyek erősen hatottak rá. A faliképek mellett ruhák, sálak, stólák is kerültek ki a keze alól, ezekből is látható néhány mesés darab a fehérvári kiálításon.

A nyolc éve Magyarországon élő művésznő 1976-ban született a mari köztársaságbeli Ioshakarolában. Iskoláit szülővárosa képzőművészeti szakközépiskolájában és a moszkvai textilegyetem iparművészeti karának textiltervező szakán végezte. Magyarországi kiállításai az orosz kulturális központban kezdődtek. Ugyanitt rendezte első divatbemutatóját is, mely a "Varázslatos selyem" címet viselte. Elsősorban selyemképeket és ruhákat, egyéb kiegészítőket (sálakat, stólákat, nyakkendőket) fest, indonéz selyemfestési technikával - más szóval batikolással. Férjével és kislányával néhány éve él Maglódon. Mostani tárlatának megnyitóján nem tudott jelen lenni, mert éppen most született meg újabb gyermeke.