2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Gyertyafényes hangulatban

2010. július 14., 15:40 [fehervar.net] L. M.

A nemrég Vörösmarty-gyűrűvel kitüntetett Váradi Eszter Sára, és a friss Pro Theatro-díjas Buch Tibor további fehérvári művészek közreműködésével, Bor, mámor, szerelem címmel rendez operettgálát a Pelikán Udvarban augusztus elején.

A bor, és ennek kapcsán némi diszkrét mámor biztosítva lesz a helyszínen, hiszen a szervezők egy pohár borral és némi harapnivalóval vendégelik meg a közönséget - így a nézőknek már csak a szerelemről kell gondoskodniuk a varázslatos augusztusi estéken. Buch Tibor, az operettgála egyik rendezője az eseményről tartott sajtótájékoztatón elmondta: a produkcióval a "békebeli" platánfás vendéglők hangulatát idézik meg, ahol annak idején prímás húzta a vendégek fülébe a nótákat. Ennek megfelelően sem nézőtér, sem színpad nem lesz a Pelikán Udvarban: gyertyafényes asztalok mellé várják a közönséget, a színészek és zenészek pedig közöttük járnak. "Hiszek abban, hogy a közönséget nem csak a színpadról, hanem személyesen is meg lehet szólítani" - mondta a népszerű, friss Pro Theatro-díjas bonviván, aki szerint a régi operetteket meg lehet tölteni a XXI. század érzelmeivel. "Az operett hungarikum, a világon csak nálunk létezik" - hangsúlyozta.

Az operettgálát az önkormányzat Kulturális és Turisztikai Bizottsága támogatja. Brájer Éva, a bizottság elnöke elmondta: a Nyári Színházi Fesztivál közönségsikert hozott, az előadások telt ház előtt zajlottak, de a közönség igényli az operettet is, ezért támogatja a bizottság a romantikus hangulatú gálaesteket, amelyekre nemcsak a fehérváriakat, hanem a városba látogató turistákat is várják.

A produkcióban nem pusztán operettslágerek hangzanak el: a társrendező Váradi Eszter Sára tollából vidám keretjáték született, ebbe ágyazódnak be a népszerű melódiák. A négy gálaestnek augusztus 3-tól 6-ig, 20.30 órai kezdettel lehet részese a közönség a Pelikán Udvarban (rossz idő esetén a Hermann László Zeneiskola emeleti koncerttermében), a meglepetésekkel teli produkció szereplői Buch Tibor, Füredi Nikolett, Juhász Illés, Keller János, Tűzkő Sándor, Váradi Eszter Sára és Závodszky Noémi lesznek, a talpalávalót pedig Horváth Gyula és cigányzenekara húzza majd. Jegyek a Tourinform Irodában és az Ákos Jegyirodában válthatók.