2019. január 16., szerda
Gusztáv, Stefánia

Legfrissebb a városban

Barátság mozi
 

Fórum » topicok » Színház és színjátszás

3753 - zoli4 (14-10-25 17:55, szombat)

No, megtöröm a csendet! Tegnap voltam 3:1 a szerelem javára előadáson. Mondjuk lehetett volna operettgála is, hiszen a napja volt, de nem volt. Amit láttam az kedves volt, közvetlen, szerethető és szórakoztató. Jó volt a szereposztás, ültek a poénok, tetszettek a koreográfiák és végre valahára újra láttam a Nagyszínpadon egy könnyed, zenés darabot, ami a hétköznapok küzdelmei közepette végtelen jólesett a lelkemnek. Kösönöm szépen! Most még azt is észrevétlenül elviseltem, hogy egy komédia olyan Bagó Bertalabosan hosszóra sikeredett (10 után lett vége)! :)
Zoli
 

3752 - erika (14-08-21 20:19, csütörtök)

Ez a Moule Rougeban volt Pesten, olyan 2007-ben, vagy 2009-ben.
 

3751 - erika (14-08-21 20:17-, vasárnap)

Mivel a színház face-s oldaláról törölték a hozzászólásomat a remek koronázási műsorral kapcsolatosan, ezért ide is megírom. Mondjuk nem csak az én hozzászólásomat törölték, de ez nem mentesít senkit semmi alól.

Azt mondták, azért, mert a Miklósa Erika műsorával kapcsolatos megosztás alá írtam, azért törölték, de a véleményem szerint csak egyszerűen nem tűrik a kritikát. Amúgy a művésznő hangjával nincs bajom, de a többit inkább hagyjuk.

Koronázási műsor: itt most keményebben fogok fogalmazni, mint a face-n. Erőltetett és nem túl fantázia dús. Hozzáteszem, hogy a tavalyit nem láttam. Amikor az elején meghallottam a verset, kezdtem megenyhülni, hogy jé, ki tud ilyen szinten szavalni? Ilyen hatásosan?? Nem tudtam eldönteni, hogy Szabó Gyula hangját hallom-e felvételről, vagy esetleg Blaskó képes ilyenre. Másnap kiderült, hogy Latinovits volt felvételről. Akkor konyultam le teljesen. Latinovits?! Igen, ő egy színész mega, vagy giga óriás volt. De könyörgöm, nem született azóta is egy ma is élő ember, aki el tudná ezt az Ady-verset szavalni élőben? Ha már ennyi "vidéki", uram bocsá más városban élő színészt kell ide vendégszerepelni (gondolom, jó pénzért) meghívni, amikor van itt egy SAJÁT TÁRSULAT is??

A látvány gyönyörű volt, főleg mivel a gyengébbik dioptriás szemüvegem volt rajtam. No és az első félóra után eljutottunk Szent Lászlóig. Addig végighallgattuk a Szent László legendákat a magyar mondakörből, meg az Árpádházi királyaink történetét.

A gyerekek aranyosak voltak, fejből mondtak egy-egy sort, a felnőttek nagy része papírból. Ezeket már gyermekkoromban magam is végigolvastam otthon. Gondolom, rajtam kívül a magyar nép nagy része is így volt ezzel. A másik félóra tulajdonképpen a koronázási ceremónia volt. Ennek biztos van egy szertartás rendje, tehát nem kell nagy fantázia az eljátszásához. Néha úgy éreztem magam, mintha egy rádiójátékot hallgatnék. Untam.

A színészek színészi játékáról inkább nem írok semmit, mert őket igazán nem óhajtom megsérteni. Azon kívül nem biztos, hogy ők tehettek arról, amit ott a színpadon produkálniuk kellett. A kórus az nagyon tetszett, ők mindent megtettek azért, hogy tökéletes legyen ez a szertartásjáték. A népdal az biztos jó dolog, de most volt, ahol idegesített, és ennél a pontnál jutottam el oda, hogy valószínűleg velem van a baj. Miután az is rettenetesen idegesített, hogy az emberek (nézők) egyszerűen képtelenek pontosan odaérni valahová, bár ez nagy teljesítmény, mert mostanában mindenhol kb. 1/4 órás késéssel kezdenek el mindent! És még így is el tudnak késni egyesek! Ez ki- és bejárkálás borzasztóan zavarja a többi nézőt. Régen, aki elkésett, az kint maradt és kész! A lufis jelenetnél meg az volt a vicc, hogy mindenki a lufikat nézte, hogy hová szállnak, addig a színpadra senki nem figyelt oda. Vicces volt a dolog. Egyébként pedig jó ötlet volt ezeket a világító lufikat bevetni, de valahogy a végére kellett volna betenni. Tudom, hogy hagyományt kívánnak ezzel a egésszel teremteni Székesfehérváron, de valahogy több fantáziát és lelket kellene ebbe az egészbe beletenni. No meg munkát! Van még egy egész év a következőig, lehet ötletelni, hogy összeálljon addig. Például az a 3 napig tartó középkori élő város az nagyon tetszett. Ötletes volt. Az is nagyon tetszik, hogy végre él a város, tele van emberekkel, színes, és tényleg élhető!
 

3750 - Miklós (14-08-21 19:52, csütörtök)

És ez mikor és hol ment Mester Tamással? Nekem a cím sem volt ismerős, azt hittem, ez valami újdonság... Hát, a tánckar... Szakál Attila kara valóban magasra tette a mércét :)
 

3749 - erika (14-08-21 19:46, csütörtök)

Szóval Casanova. Nagy jóindulattal jellemezve: egy nagy hakni, amit a
Vastag testvérekre épített fel a managment. Nekem furcsa, hogy
Korcsmáros György ilyesmihez a nevét adta egyáltalán. Tulajdonképpen
azért mentem el rá, mert az ő neve eddig garancia volt nekem. Még
furcsább volt, hogy rendező létére ő is játszott a darabban. Szerintem elég
szarul. Igaz, a többiek még rosszabbak voltak színésznek, még a ripacsság
szintjét sem érték el. Az is igaz, hogy kivétel nélkül énekeseknek titulálja
őket a szakma, de némelyik abban is gyalázatos volt.

Egyedül talán Dér Heni hozta a szintet. A Nyári lányok sehol nem voltak
mögötte, de még Erdőhegyi Brigitta sem. Még egy jó hanggal rendelkező
hölgyemény volt a darabban, aki apácából örömlánnyá avanzsált, de
fogalmam nincs, hogy ki volt ő.

Hát Vastag Csaba sajnos nem tudta velem elhitetni, hogy ennyire szereti a
nőket. Olyan volt, mintha teljesen közömbös lenne irántuk. Mondjuk a
rajongótáborának ködfátyol van a szemén, ezért ez nem csorbítja a darab
sikerét. A számokat is egy hangszínen énekelte el. Lehet, hogy az az én
bajom, hogy anno Mester Tamással láttam, aki egyrészt ezer fokon égett a
színpadon ebben a szerepben, azonkívül a hangja valami frenetikus élményt
nyújtott. Össze sem lehet hasonlítani a két élményt. Vastag Tominak már
több szín volt a hangjában, mint a bátyjának, de színészként sajnos ő is
csapnivaló volt. Kár ezért a darabért, mert számomra teljesen
leamortizálták. Ettől függetlenül valószínűleg sikeresnek fog titulálódni a
Vastag fanok megszállottsága miatt.

Kivételesen Vastag Csaba valamivel lassabb fordulatszámon hadart a
színpadon, mint szokott. A férfiaknak érdemes megnézni, mert a táncosok,
és a női énekesnek titulált szereplőkön valóban alig van ruha. Mondjuk ők
legalább esztétekusan néznek ki. Hát a férfi táncosok nem olyan
kockahasúak, mint a Singes tánckar.

Szerintem Szakál Attila ezt is szuperebbül megoldotta volna. Mármint a
koreográfiát. Mindegy. Szép nyári éjszaka volt, ennyi, nem több!

 

3748 - Miklós (14-08-20 21:13, szerda)

Szabó Gyula részére posztumusz Székesfehérvár Díszpolgára díjat adományozott a közgyűlés augusztus 20-i ünnepi közgyűlésen. "A számos magyar filmben szereplő, jellegzetes hangját mesehősöknek és külföldi színészeknek kölcsönző művész fehérvárinak tartotta magát. Mint mondta, pályája során a megyeszékhelyen tapasztalta meg leginkább a közönség közvetlen szeretetét.Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze életének 84. évében, hosszan tartó betegség után hunyt 2014. április havában. A díjat felesége, özvegye, Szabóné Madarász Pálma asszony vette át" - írja közlemény.
 

3747 - Miklós (14-08-11 23:43, hétfő)

Nos, úgy tűnik, a pelikános zenei estekhez hasonlóan a koronázás se nagyon érdekli az embereket: a 18-i előadást törölték a jegyvásárlásból, a másik kettőre pedig Erdélyből is érkeznek nézők, írja a szinhaz.hu, http://szinhaz.hu/videk/57283-nagyvarad-is-reszt-vesz-a-koro...»

 

3746 - Miklós (14-08-10 13:50, vasárnap)

Zoli, érdemes meghallgatnod a tegnapi rádiókabarét, amelyben rá emlékeztek. Az elején ugyan bugyuta Tóth Ottó van, de utána hosszú és tartalmas beszélgetés vele, amit annak idején, amikor készült, nem hallottam, így most teljesen új oldaláról ismertem meg. A Kossuth hangtárban találod, tegnap 13 óra után.
 

3745 - zoli4 (14-08-06 23:36, szerda)

Elhunyt a magyar jelenkor egyik legnagyobb nevettetője. Akár filmen, akár kabaréban, akár színpadon láttam, mindenhol mosolyt csalt az arcomra. Belőle alapból dőlt a jó értelemben vett "hülyeség". Kincs volt a maga nemében és kár, hogy csak 57 esztendő jutott neki...most szívesen adnék neki az én hátralévő időmből pár évet, hogy köztünk legyen és nevettessen még még még...Nyugodjon békében Bajor Imre Művész Úr! :(
 

3744 - Miklós (14-07-28 13:19, hétfő)

Nos, az egyeztetés valóban nem erős oldaluk. A sokak által nagyon várt Keller-Váradi esteket a színház végül levette a honlapjáról. A múlt hetieket az időjárásra hivatkozva törölték (de az eső miatt persze lehetett volna bent, a kávézó színpadán), az e hetiek azért nem lesznek, mert Sára Gyulán van a 3:1-el (ezt mondjuk cirka fél éve már lehetett tudni, szal nem is értem, hogy írták ki ezeket az estéket), jövő héten pedig, aug. 5-7. között a színház mellett, a Magyar Király előtt fog állni a Fehérvár Feszt nagyszínpada, ahol délután négytől este tíz-tizenegy óráig zajlanak a koncertek (és ezt is lehetett tudni már több mint fél éve).
 


»

A fórumot csak regisztrált felhasználók használhatják; regisztrálni erre a linkre kattintva lehet.


bejelentkezés


Felhasználási feltételek