Röviden
Kiállítások
Panorámaképek
Fórum
 
 
 Folytatódik a Hiemer-ház felújítása
[Fehervar.net] 2007. szeptember 13.

A Norvég Alap támogatásával folytatódik a Hiemer-Font-Caraffa ház második ütemének felújítása – jelentette be a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kattintson a képre a nagyításhoz
   A fehérvári önkormányzat Barokk örökség – virágzó közösség. A Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújítása II. ütem címmel nyújtott be pályázatot a Norvég Finanszírozási Mechanizmus kiírására. A sikeres pályázat eredményeként 710 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város – mondta el Warvasovszky Tihamér Hiemer-házban, a város leendő házasságkötő termében, amelyet a most felújítandó épületrészben alakítanak majd ki.

   A projekt teljes költségvetése 835 millió forint, amely a támogatási összegen felül 125 millió forint önerőt is tartalmaz. Ahhoz 50 millió forintot az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium önerő alapjából nyert a város, így az önkormányzatnak 75 millió forintjába kerül az 1103 négyzetméter területű épülettömb felújítása.

   A kivitelezés ezen a héten kezdődött meg. A felújítási projekt egy évig tart, a kivitelezés kilenc hónapot vesz igénybe. A munkálatokat fővállalkozóként a FetévSzer Építőipari Kft. végzi: a cég dolgozott az Európai uniós támogatással megvalósult műmlék-felújítás I. ütemén is.

   Az épületben reprezentatív házasságkötő termet, kiállítási- és kamaratermeket, ifjúsági klubot, kávézót alakítanak ki. A felújított szárny különlegessége lesz az a 400 éves középkori falmaradvány, amelyet megvilágítva, a házasságkötő terem üvegpadló részletén keresztül lehet majd szemügyre venni.
-nemde-

Hiemer-dossziénk:
Elkészült a Hiemer-ház első harmada
Hamar munka
Tető alatt
Talán most - korábbi írásunk a Hiemer-ház történetéről

 

Kép: Göbölyös Imre • Szöveg: Lőrincz Miklós